Известие

Collapse
No announcement yet.

Разяснения 156sw 1.9/2.4

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Разяснения 156sw 1.9/2.4

Здравейте колеги. От доста време наглеждам 156ците. и съм решил да си взимам вече след месец- два. гледам модели след 2002 авгус за 2.4jtd (тоест 150 коньовите) и друго към което наглеждам 1.9jtd mjet.

Въпросите който искам да Ви задам са няколко.
    Pазликата между 2.4 и 1.9mjet като разход/вървене. как се отнася ( интересувам се от това защото имам доста редовни патувания извънградско почти всяка седмица по 200 км. както и постоянно каране градско(в софия))?

Дали ще ме задоволи 1.9mjet мотора (при положение че по магистралата към София скороста която поддържам е ~150km.)?

Другото нещо кoето искам да попитам и то по-скоро ще е като съвет. Имам намерение на 2.4 да му сложа 6- степенна скоростна кутия,както и да я чипосам. Ако си взема 1.9mjet има ли смисъл да се чипосва и какво би се получило от него?

Благодаря Ви предварително за отговорите , много ще съм щаслив да си доотговоря на въпросите който стоят пред покупката ми.

ето няколко автомобила, на който съм си спрял окото.
    http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=bj1qkp32nqt1
    http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=l4gavneprwld
    http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=l4geyrinoxmb
    http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=vjhpcjxcqslw
    Last edited by reloading; d.m.y г., 19:22.
    155 1.8 8v SUPER MY95

Разбира се, че mjet-а е по-добре. По-ново поколение управление, 16 клапана, по-нисък разход, за сметка на повече мощност. Няма турбо дизел който да няма ефект след чип. 1.9-ката има много потенциал за тунинг. Само с чип може да се докара до 190 к.с.на мотора.

Аз бих избрал 1.9 mjet пред 2.4 10 клапана.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Притеснява ме това че на 1.9 мотор 140 коня.. ако се и чипоса няма ли много бързо да умре... смисъл такъв да се порази двигателя прекалено бързо.
      155 1.8 8v SUPER MY95

Comment

Първоначално публикувано от reloading Покажи съобщение
        Притеснява ме това че на 1.9 мотор 140 коня.. ако се и чипоса няма ли много бързо да умре... смисъл такъв да се порази двигателя прекалено бързо.
        Не
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Няма да умре бързо, но тук бързам до уточня, че след чипване рано или късно идва неизбежната смяна на турбо, съединител и маховик, които заедно като сума са около 2000 лева. Други разходи също са неизбежни през това време, така че ако да се дадът тези пари в рамките на една година е проблем по-добре да не се чипва колата.
          А и без чип върви наистина добре и спокойно се движи не по зле от, която и да е бензинка в средния клас със 150 коня. Има тема в раздел 156 за "Ремонти и Подобрения". Хубаво е да се погледне тази тема. Аз преди да си купя 156 някои от тези работи, които ги четох там ми се сториха малко пресилени, но както се оказа по-късно далеч не е така.
          Alfa Romeo Alfetta GTV 1800
          Alfa Romeo 164 3.0 V6

Comment

Благодаря ви , да и аз мисля че 1.9 е по-добрият вариянт, в смисъл ще ми даде доста добър разход който ще ме устройва при толкова каране. с Въпроса за чипа... малко почнахте да ме разобеждавате , но все пак живот и здраве като си я взема ще доразбера как стоят нещата. Притеснявах се от 2.4 двигателя да не би да ми дава доста по висок разход, който ще ме спъва в карането...
            155 1.8 8v SUPER MY95

Comment

Зависи от чипа и какво точно искаш ти от него. Може и да няма лоши последствия дълго време.

Comment

Възможно ли е да вдигне 20-25 коня и в същото време да намали разхода на гориво. Защото съм чувал че чиповете намалявали разхода на гориво, но до колко ... и дали е вярноо...
                Last edited by reloading; d.m.y г., 18:06.
                155 1.8 8v SUPER MY95

Comment

Възможно ли е да вдигне 20-25 коня и в същото време да намали разхода на гориво. Защото съм чувал че чиповете намалявали разхода на гориво, но до колко ... и дали е вярноо...
                  еми да след ремап разхода пада само ако караш бавно
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                    еми да след ремап разхода пада само ако караш бавно
                    И бързо и бавно все тая, икономичничка си е........
                    Задължително си е мапни, освен ако ни си получил бонус от предишния собственик и колата вече да си има....
                    sigpic
                    Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                    156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                    147 JTDm 140-Малката манекенка
                    GT- JTDm 150

Comment

а какъв е горе долу разхода извън градско на такъв мотор със чип и без.

и другото което искам да попитам е на какво вреди този чип и какво се чупи най-бързо при поставянето му.
                      155 1.8 8v SUPER MY95

Comment

а какъв е горе долу разхода извън градско на такъв мотор със чип и без.

и другото което искам да попитам е на какво вреди този чип и какво се чупи най-бързо при поставянето му.
                        Турбина, маховик, съединител...
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Ми може би най-вече страда съединителя и маховика.......

Ма кво толкова го мислиш, Алфа ша купуваш.......
                          Има тема за разхода на гориво, свери си часовника.......
                          sigpic
                          Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                          156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                          147 JTDm 140-Малката манекенка
                          GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
                            Ми може би най-вече страда съединителя и маховика.......

Ма кво толкова го мислиш, Алфа ша купуваш.......
                            Има тема за разхода на гориво, свери си часовника.......
                            в темата за разхода не попаднах на колеги със 1.9 140hp или със чипосани такива.
                            155 1.8 8v SUPER MY95

Comment

Търси си 1.9 150 к. разход градско максимум 8, извън града максимум 5,5 с чип в града 8 извън града 4,8 - 5. И пак зависи как караш.

Comment

Working...
                              X